Digitális stratégia

Átfogó stratégia tervezése az online jelenléthez meghatározott üzleti célok mentén a meglévő eszközöket figyelembe véve.

Részletes elemzést készítünk a már meglévő online tartalmaidról, az iparági referenciákról és azonosítjuk azokat a kulcsfontosságú összefüggéseket, amelyek alapján beazonosítjuk, hogy milyen platformok felé érdemes erőforrásaidat csoportosítani a maximális megtérülés érdekében. A digitális stratégia elkészítésére a közös munka nulladik lépéseként tekintünk. Ez kell ahhoz, hogy a továbbiakban egy strukturált keretbe foglaljuk az összes marketing tevékenységet, melyek eredményessége a meghatározott mutatók alapján jól mérhető. 

A 2010-es évek óta meghatározó trend a direct from manufacturer értékesítés, ami közvetlenül a gyártótól való rendelést jelenti. Az internet kínálta lehetőségek egyre inkább felruházzák a fogyasztót olyan adottságokkal, amelyekre eddig nem volt precedens. Ma már egyenesen a gyártó weboldalán rendelhetik meg egyedi igényeikre szabott termékeiket a kiskereskedelmi árrést teljesen kikerülve. Így nemcsak kényelmi, de gazdasági szempontból is jobban megéri a gyártótól rendelni, nem csoda, hogy számos iparágban meghatározó irányzattá vált.  

De nemcsak a fogyasztók változnak és lesznek egyre edukáltabbak, hanem a vállalati döntéshozók körében is megfigyelhető egy generációváltás. Az X generációs vezetők háttérbe vonulásával teret adnak az Y generációnak, akik életének jelentős része már a digitális térben zajlik. Számukra már nem az üzletkötőtől származó információk vagy többletszolgáltatások jelentik a hozzáadott értéket, hanem a gyors, transzparens és interaktív online kommunikáció és a személyre szabható szolgáltatások.